Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andreea Mindrila

19.10.2011, 00:01 50

Economia Bulgariei va avansa cu rate mai scăzute decât estimările guvernului de la Sofia din cauza crizei datoriilor din zona euro care a diminuat dramatic cererea pentru export, spune Institutul Internaţional de Finanţe. Creşterea PIB-ului se va reduce la 1,9% în 2011, 2,2% în 2012, 2,5% în 2013 şi 3% în 2014, scrie businessweek.com.

Rata şomajului a scăzut în Turcia cu 1,5%, ajungând la 9,1% în perioada cuprinsă între iunie şi august. Totodată, şomajul în mediul nonagricol s-a redus de la 13,6% la 11,8%, potrivit datelor publicate de institutul turc de statistică, scrie Hurriyet.

Phillip Morris este prima companie care anunţă o creştere excesivă a preţului ţigaretelor după decizia guvernului turc de a majora cota TVA pentru produsele din tutun. Preţurile produselor vor fi majorate cu rate cuprinse între 28% şi 44%, o creştere peste cea a TVA, scrie Hurriyet.

Dezvoltatorul Globe Trade Center (GTC) a anunţat vânzarea complexului de birouri Platinum Business Park din Varşovia către Allianz Real Estate din Germania. GTC va vinde patru clădiri pentru aproximativ 40 mil. euro. Totodată, compania va vinde o clădire aflată în construcţie şi un teren cu autorizaţie de construire, care odată terminate vor genera un profit estimat la 10-13 mil. euro, scrie Warsaw Business Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24