Business Internaţional

SUA este gata să testeze pe oameni o primă variantă a unui vaccin împotriva COVID-19

SUA este gata să testeze pe oameni o primă variantă a...

Autor: Anamaria Cadis

16.03.2020, 12:38 752

Testarea primului vaccin împotriva noului coronavirus începe luni în Statele Unite, anunţă un oficial guvernamental, potrivit Associated Press. Primul participant la un studiu clinic pentru identificarea unui vaccin împotriva noului coronavirus va primi o doză experimentală.

Testarea vaccinului este finanţată de Institutul Naţional de Sănătate şi va avea loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle, mai scrie sursa citată.

Testarea urmează să fie făcuta pe 45 de voluntari tineri, clinic sănătoşi, cărora le vor fi administrate doze diferite co-dezvoltate de Institutul Naţional de Sănătate în colaborare cu Moderna Inc.

Potrivit oficialului guvernamental, nu există niciun pericol ca participanţii să fie infectaţi, întrucât vaccinul nu conţine o componentă a coronavirusului. Scopul este acela de a verifica dacă dozele nu prezintă efecte secundare îngrijorătoare şi acela de a stabili teste pe o scară mai largă.

Reprezentanţii din domeniul sănătăţii spun că va mai dura între 12 şi 18 luni până la validarea unui vaccin anti-coronavirus.

Pe lângă Moderna Inc, şi compania biofarmaceutică canadiană Medicago, finanţată de gigantul tutunului Philip Morris, a confirmat că a obţinut cu succes o particulă de tip virus a noului coronavirus, pe care o va folosi pentru a testa un vaccin.

Presa germană a scris ieri că administraţia prezidentială de la Washington a încercat să cumpere exclusivitate pentru achiziţionarea unui vaccin de la o companie germană. "A fost o propunere de mituire", au afirmat germanii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO