Business Internaţional

Surpriză în Europa: Economia Italiei a scăzut cu 0,3% în al doilea trimestru. Guvernul anticipa o creştere de 1,3% pentru acest an pe fondul revenirii turiştilor în peninsulă

Surpriză în Europa: Economia Italiei a scăzut cu 0,3%...

Autor: Valeriu Dănilă

31.07.2023, 12:46 580

Economia Italiei s-a contractat în al doilea trimestru, un eşec pentru guvernul condus Giorgia Meloni, care încearcă să susţină prosperitatea economică şi reducerea datoriei publice, scrie Bloomberg.

Produsul intern brut a scăzut cu 0,3% faţă de primul trimestru, rezultate mult mai slabe decât anticipaseră economiştii, în contrast cu expansiunea economică a zonei euro.

Contracţia economiei italiene pune la îndoială capacitatea administrativă a guvernului. Săptămâna trecută Giorgia Meloni a lăudat politica guvernului spunând că aduce o expansiune mai rapidă decât în Franţa sau Germania.

Ministrul de finanţe Giancarlo Giorgetti susţinea că economia ar putea ajunge la o creştere de 1,4% în 2023, pe fondul unui boom turistic în sezonul de vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO