Business Internaţional

Tesla a contribuit cu aproape 25% la valoarea totală a producţiei de maşini din Shanghai în anul 2022. Gigantul american a generat o valoare de 26,4 miliarde de dolari în fabrica care este responsabilă de peste jumătate din vânzările la nivel global ale companiei

Tesla a contribuit cu aproape 25% la valoarea totală a...

Autor: Valeriu Dănilă

15.05.2023, 13:39 198

Tesla a contribuit cu aproape un sfert la valoarea totală a producţiei de automobile din Shanghai anul trecut, a raportat presa locală, un semnal al extinderii fabuloase al producătorului de vehicule electrice în China, scrie Bloomberg.

Compania americană a generat o valoare a producţiei de 183,9 miliarde de yuani (26,4 miliarde de dolari) în 2022, reprezentând 23% din producţia totală de producţie de automobile din Shanghai, a declarat Chen Kele, un oficial al Comisiei Municipale din Snaghai pentru Economie şi Informaţii.

Mai mult de jumătate din livrările globale ale Tesla în 2022 au fost fabricate la uzina din Shanghai, care poate produce acum maximum 1,1 milioane de maşini pe an.

Efortul producătorului auto de a localiza achiziţia de piese a creat 100.000 de locuri de muncă la furnizori şi a adus 60 de producători chinezi de piese în lanţul global de aprovizionare al companiei.

Autorităţile locale vor continua să sprijine Tesla în aducerea modulelor de conducere autonomă în Shanghai, spune Chen Kele. Astfel, se marchează o schimbare faţă de atitudinea relativ conservatoare a statului chinez referitoare la funcţiile de conducere autonomă dezvoltate de Tesla.

În 2021, maşinile Tesla au fost interzise în industria militară chineză şi din unele agenţii guvernamentale din cauza îngrijorărilor cu privire la datele colectate de camerele montate pe maşini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO