Business Internaţional

Tom Shannon, oficial de rang înalt în cadrul Departamentului de Stat, a demisionat

Tom Shannon, oficial de rang înalt în cadrul...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

01.02.2018, 17:16 116

Tom Shannon, subsecretar de Stat pentru Afaceri Politice şi diplomat de carieră, şi-a prezentat joi demisia, o decizie considerată o lovitură dată Administraţiei Donald Trump, implicată în numeroase controverse internaţionale, afirmă surse de la Washington.

Tom Shannon a anunţat oficial joi că se va retrage din funcţie imediat ce Senatul îl va desemna pe succesorul său, afirmă surse citate de NBC Chicago.

Tom Shannon are o carieră de aproape 35 de ani în Serviciul diplomatic american şi era cel mai înalt oficial rămas în Departamentul de Stat după încheierea mandatului Administraţiei Barack Obama. Tom Shannon a fost funcţionar de rang înalt în Departamentul de Stat în şase administraţii, din ambele partide, fiind considerat simbol de continuitate şi profesionalism. El a explicat că nu a demisionat din raţiuni politice, ci din motive de ordin personal.

"Am decis că este un moment important pentru a face un pas înapoi şi a stabili ce pot face în continuare cu viaţa mea", a explicat Tom Shannon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO