Business Internaţional

Tranziţia către telemuncă: Google le transmite angajaţilor că pot lucra de acasă până în vara lui 2021

Tranziţia către telemuncă: Google le transmite...

Autor: Eduard Ivanovici

01.08.2020, 08:02 322

Google a declarat că angajaţii din cadrul companiei pot lucra de acasă până în iunie 2021, potrivit CNBC.

„Pentru a le oferi angajaţilor posibilitatea de a-şi face planuri în avans, extindem opţiunea lansată la nivel global prin care angajaţii pot lucra în mod voluntar de acasă până pe 30 iunie 2021”, a declarat Sundar Pichai – CEO-ul Google – într-un e-mail adresat angajaţilor. Iniţial, termenul pentru angajaţii care nu sunt nevoiţi să se deplaseze la birou era programat pentru luna ianuarie a anului viitor.

Mişcarea îi va afecta pe „aproape toţi” cei 200.000 de angajaţi Google, incluzându-i aici pe contractorii part-time şi pe muncitorii cu normă întreagă.

Majoritatea companiilor tech au anunţat că o bună parte dintre angajaţi pot munci de acasă până la sfârşitul anului. Amazon şi Apple le-au cerut angajaţilor să se întoarcă la birou în ianuarie, în timp ce Twitter i-a informat că pot lucra pe termen nelimitat de la domiciliu.

Facebook, precum Google, abordează o strategie pe termen lung în contextul actual. În mai, CEO-ul Mark Zuckerberg a spus că Facebook va oferi şansa de a munci de acasă unui număr de până la 55.000 de angajaţi. Zuckerberg a mai estimat că aproximativ 50% din forţa totală de muncă va lucra de la domiciliu în următorii 10 ani.

Un studiu al Biroului Naţional de Statistică din Regatul Unit (ONS) arată că aproape jumătate din angajaţii britanici au lucrat de acasă din aprilie – prima lună de carantină totală – până în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO