Business Internaţional

Trump şi Netanyahu au discutat telefonic despre ameninţarea reprezentată de Iran

Trump şi Netanyahu au discutat telefonic despre...

Autor: Mircea Olteanu

23.01.2017, 16:09 115

În cursul discuţiei telefonice de duminică, ce doi au "căzut de acord să continue consultările pe tema mai multor chestiuni regionale, inclusiv modalităţile de abordare a ameninţărilor venite din partea Iranului", a anunţat Casa Albă printr-un comunicat, semnalând o poziţie mai dură a Administraţiei Trump faţă de Teheran.

Comunicatul nu a făcut nicio referire la sugestia lui Trump cu privire la mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, acţiune care ar putea provoca o criză în regiune.

Sean Spicer, responsabilul pentru relaţia cu presa al Casei Albe, a declarat pentru AFP că Administraţia Trump abia ce a început discuţia pe tema posibilităţii mutării ambasadei.

În cursul convorbirii telefonice, preşedintele american a subliniat necesitatea unor negocieri directe între palestinieni şi israelieni.

"Preşedintele a subliniat faptul că pacea între Israel şi palestinieni nu poate fi negociată decât în mod direct între cele două părţi, iar Statele Unite vor colabora îndeaproape cu Israelul pentru a atinge acest obiectiv", a mai comunicat Casa Albă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO