Business Internaţional

Ucraina spune că a lovit o navă rusă în Crimeea anexată

Ucraina spune că a lovit o navă rusă în Crimeea anexată

Autor: Andreea Tobias

21.04.2024, 18:52 30

Ucraina a declarat duminică că marina sa a lovit o navă de salvare aparţinând flotei ruseşti din Marea Neagră în peninsula anexată Crimeea, scoţând-o din uz.

Nu a precizat unde a avut loc atacul, dar imagini de pe reţelele de socializare care ar fi fost filmate în portul Sevastopol din Crimeea arătau o navă în flăcări, relatează AFP.

„Astăzi, Marina ucraineană a lovit nava de salvare rusă Kommuna în Crimeea ocupată temporar", a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

Marina rusă folosea nava pentru lucrări de mare adâncime, inclusiv pentru ridicarea submarinelor şi a încărcăturilor scufundate, şi era una dintre cele mai vechi în serviciu, a precizat Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk, a declarat că pagubele provocate de atac sunt neclare, dar că nava „nu îşi mai poate îndeplini sarcinile".

„Acest lucru va continua să se întâmple până când ruşii vor rămâne fără nave sau vor părăsi Crimeea", a spus el.

Guvernatorul instalat de ruşi la Sevastopol, Mihail Razvozhayev, a declarat anterior că armata Moscovei a „respins un atac cu o rachetă anti-navă" asupra unei nave din port.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO