Business Internaţional

Ucraina vrea să construiască un zid la graniţa cu Rusia

Ucraina vrea să construiască un zid la graniţa cu Rusia

Autor: Luminiţa Bogdan

03.09.2014, 15:31 991

"Lansăm operaţiunea Zidul, care are în vedere construirea unui zid real la graniţa dintre Ucraina şi Federaţia Rusă", a afirmat premierul Iaţeniuk.

Pe de altă parte, şeful Guvernului de la Kiev a apreciat că noua strategie ucraineană de apărare ar trebui să desemneze Rusia drept o ameninţare la adresa integrităţii teritoriale a Ucrainei, relatează Interfax-Ucraina.

"Ucraina are nevoie de o nouă strategie de apărare în care să se precizeze clar cine este agresorul şi cine reprezintă o ameninţare. Noua strategie de apărare ar trebui să desemneze Rusia drept un stat agresor şi, de asemenea, principala şi singura ţară care ameninţă securitatea naţională şi integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat premierul Arseni Iaţeniuk.

Declaraţiile intervin pe fondul confruntărilor dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi în estul Ucrainei. Kievul a acuzat Moscova în mai multe rânduri de implicare în conflictul din estul Ucrainei, însă Rusia a respins de fiecare dată orice participare la confruntări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO