Business Internaţional

Unilever, afaceri de 10,9 mld. euro în primul trimestru

Autor: Cristina Rosca

28.04.2011, 11:40 45

Unilever, gigantul anglo-olandez de pe piaţa bunurilor de largconsum, a obţinut în primul trimestru al acestui an o cifră deafaceri de 10,9 mld. euro, în creştere cu 7% comparativ cu perioadasimilară a anului trecut. Creşterea organică a vânzărilor - ceexclude achiziţiile sau vânzările de branduri - a fost de 4,3%. Pepieţele emergente avansul a fost de 9,9%

În volum vânzările au crescut cu 2,5%, mai puţin decât învaloare, fapt ce arată că s-a înregistrat o creştere a preţurilorde 1,8%.

"Am obţinut o performanţă bună, care demonstrează că amprogresat bine în procesul de transformare a Unilever. Acesterezultate au fost obţinute în contextul în care preţurilemateriilor prime sunt în creştere, încrederea consumatorilor estescazută, iar pieţele pe care activăm sunt foarte concurenţiale", aspus Paul Polman, CEO al Unilever.

El a mai spus că toate categoriile de produse ale Unilever suntîn creştere, iar această creştere este impulsionată deperformanţele obţinute pe pieţele emergente.

"Am continuat să obţinem creşteri ale volumelor vândute, deşi lao rată ceva mai scazută decât în trimestrele recente, în urmaacţiunilor de actualizare a preţurilor şi ca urmare a ritmului lentîn care evoluează pieţele dezvoltate".


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO