Business Internaţional

WikiLeaks oferă o recompensă pentru scurgeri de informaţii din Adminisraţia SUA

WikiLeaks oferă o recompensă pentru scurgeri de...

Autor: Raluca Manga

04.01.2017, 11:59 78

"Aviz administratorilor informatici: nu lăsaţi Casa Albă să distrugă din nou istoria Statelor Unite. Copiaţi (documentele) acum şi trimiteţi-le la WikiLeaks când vreţi !", a anunţat organizaţia.

"Oferim o recompensă de 20.000 de dolari pentru orice informaţie care permite arestarea sau boicotarea oricărui agent al Administraţiei Obama care a distrus dosare importante", a mai comunicat WikiLeaks.

Fondatorul său, Julian Assange, a acordat apoi un lung interviu postului de televiziune american Fox la ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012.

El a refuzat din nou să spună care este sursa care a transmis către WikiLeaks documente furate din căsuţa de e-mail a lui John Podesta, şeful campaniei candidatei democrate Hillary Clinton.

Hillary Clinton a acuzat Guvernul rus că ar fi responsabil de aceste scurgeri de informaţii, punct de vedere împărtăşit şi de Administraţia americană, şi a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a câştigat alegerile prezidenţiale.

"Sursa nu este Guvernul rus", a insistat Julian Assange, un critic înfocat al lui Hillary Clinton. Assange a spus că este "imposibil de spus" dacă dezvăluirea acestor e-mailuri a favorizat alegerea magnatului impbiliar în funcţie de preşedinte al Statelor Unite.

Julian Assange, în vârstă de 45 de ani, este refugiat la Abasada Ecuadorului la Londra din iunie 2012 pentru a evita să fie extrădat în Suedia, unde este vizat de un mandat de arestare în cadrul unei anchete pentru viol, după plângerea despusă de o suedeză în 2010. Assange a negat aceste acuzaţii şi a susţinut că acesta este doar un pretext pentru a fi extrădat în SUA, unde ar putea fi acuzat de spionaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO