Business sportiv

Business sportiv. Ce turnee pun România pe harta mondială a tenisului? Transylvania Open, Ţiriac Open şi Iaşi Open, printre cele mai importante turnee

19.04.2024, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Una dintre veştile bune ale acestui an pentru tenisul românesc a fost organizarea Ţiriac Open, singurul turneu ATP 250 organizat în România.

România va fi pusă anul acesta pe harta mondială a tenisului de câteva turnee importante, precum Transylvania Open, Ţiriac Open, care revine după o pauză de opt ani, şi Concord Iaşi Open.

Una dintre veştile bune ale acestui an pentru tenisul românesc a fost organizarea

Ţiriac Open, singurul turneu ATP 250 organizat în România, care revine după o pauză de opt ani. Turneul a fost organizat între 1996 şi 2016, fiind cel mai longeviv eveniment sportiv din ţară.

Turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250) se desfăşoară la Baza Sportivă Năstase/Marica din Capitală, în perioada 15-21 aprilie, iar biletele sunt sold out, ceea ce arată interesul crescut pentru o astfel de competiţie. Jucătorul care se va impune în turneul de tenis ATP 250 de la Bucureşti va obţine 250 de puncte ATP. Premiile oferite în cadrul competiţiei Ţiriac Open se ridică în total la suma de 580.000 de euro. Turneul a adunat nume importante din tenisul masculin mondial printre care se numără şi Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego.

Transylvania Open, organizat în perioada 3-11 februarie la Cluj, este singurul turneu WTA 250 din România.

Transylvania Open a fost votat pentru al doilea an consecutiv cel mai bun turneu al anului la categoria WTA 250. La această categorie mai sunt organizate turnee în Qatar, Germania, Polonia, Cehia şi alte destinaţii. Turneul este organizat de compania Sports Festival, a cărei cofondator este Patrick Ciorcilă. Ambiţia sa este de a transforma actualul turneu WTA 250 într-unul WTA 500, însă pentru o astfel de trecere investiţiile ar creşte semnificativ, iar costurile ar putea fi acoperite prin diverse parteneriate şi sponsorizări. Patrick Ciorcilă este însă de părere că piaţa locală este pregătită să susţină un astfel de turneu. La turneul din acest an au participat jucătoare precum Karolina Pliskova, Tatjana Maria, Elisabetta Cocciaretto, dar şi jucătoare importante din tenisul românesc precum Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian.

Iaşi Open va fi dedicat atât tenisului masculin, cât şi a celui feminin. În prima săptămână a Iaşi Open va avea loc turneul masculin ATP Challenger 100, urmat de turneul feminim WTA 125. Competiţiile masculine vor avea loc în perioada 10-16 iulie, iar cele feminine vor fi între 17 şi 13 iulie.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet