Business Travel

Cum afectează criza coronavirus aeroporturile: Plecările externe şi interne de pe aeroportul din Timişoara s-au redus cu 72% în weekend

Cum afectează criza coronavirus aeroporturile:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.03.2020, 12:42 129

Aeroportul Internaţional din Timişoara a înregistrat în perioada 14-15 martie un trafic de 742 de pasageri pe cursele externe pe segmentul de plecări, la jumătate faţă de weekendul anterior, arată calculele ZF pe baza datelor transmise de reprezentanţii aeroportului la solicitarea ZF. Faţă de weeekendul similar din 2019, numărul de pasageri care au călătorit spre destinaţii externe s-a redus cu 72%. 

La sosiri aeroportul a înregistrat în weekendul ce s-a încheiat 673 de pasageri de pe cursele externe, de trei ori mai puţin faţă de weekendul anterior. O situaţie similară a fost şi în segmentul zborurilor interne, care au scăzut de aproape trei ori faţă de perioada similară a anului precedent.

Evoluţia vine în condiţiile l în care mai multe companii aeriene precum Wizz Air şi Ryanair au anulat zborurile spre Italia în contextul pandemiei de coronavirus, iar companii precum Lufthansa sau Eurowings au anulat sau au redus frecvenţa unor zboruri spre destinaţii din Germania.

“Fluxul de pasageri este dezinfectat periodic, medicul aeroportului împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş sunt prezenţI la fiecare cursă care aterizează şI asigură distribuirea, colectarea şi verificarea chestionarelor de evaluare şi localizare pe teritoriul României, precum şi Declaraţia pe propria răspundere a pasagerilor la sosirea în aeroport”, spune Iulian Daniel Idolu, directorul general al aeroportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO