Business Travel

London Heathrow şi-a pierdut titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa: Daunele de anul acesta ajung la 1,5 miliarde de lire

London Heathrow şi-a pierdut titlul de cel mai aglomerat...

Autor: Eduard Ivanovici

28.10.2020, 13:30 257

London Heathrow şi-a pierdut titlul de cel mai aglomerat aeroport european pe măsură ce restricţiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus au pus industria aeronautică în faţa unei crize fără precedent, scrie Financial Times.

Şeful Heathrow a avertizat autorităţile că Marea Britanie „rămâne în urma” celorlalte ţări europene în ceea ce priveşte redeschiderea totală a frontierelor şi a declarat că guvernul nu a introdus la timp măsurile obligatorii de testare pentru pasageri.

Aeroportul Charles de Gaulle din Paris a devenit cel mai aglomerat aeroport al continentului, cu 19,3 milioane de pasageri în primele nouă luni ale anului, cu 300.000 mai mult decât Heathrow.

Daunele suferite de aeroportul londonez au depăşit 1,5 miliarde de lire în perioada ianuarie-septembrie, în timp ce numărul de pasageri a scăzut cu aproape 80%. Conducerea Heathrow estimează că numărul va ajunge la 22,6 milioane până la sfârşitul anului.

Aeroportul a declarat că are suficiente rezerve de cash pentru următoarele 12 luni, chiar dacă veniturile vor continua să scadă.

Ieri, Lufthansa – cel mai mare operator aerian din Europa – a anunţat că ia în considerarea concedierea a 30.000 de angajaţi, iar programul de iarnă al companiei a ajuns la nivelurile anilor 1970.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO