Companii

A&D Pharma: Piaţa farmaceutică va creşte cu cel mult 10% anul viitor

Autor: Mediafax

14.12.2010, 23:36 30

Piaţa farmaceutică românească va creşte în 2011 cu doar câtevapuncte, maximum 10%, mai puţin decât în ultimii ani, printre alteledin cauza finanţării slabe a sistemului de sănătate, a declaratdirectorul executiv al grupului farmaceutic A&D Pharma RobertPopescu. Piaţa de profil va ajunge în acest an la peste 8,8miliarde de lei, potrivit estimărilor firmei de cercetare şi studiide piaţă Cegedim. Popescu a adăugat că avansul înregistrat înacest an de piaţa farmaceutică a fost influenţat şi de exporturileparalele. "Părerea mea este că această creştere reflectă poate ouşoară creştere a consumului intern, dar pe de altă parte includeşi o componentă importantă de produse care au fost exportate.

E clar că după introducerea preţului minim european, la 1 aprilie2009, exportul paralel a devenit o alternativă de businessinteresantă pentru unii operatori din piaţă, în special pentrujucătorii mai mici care cumpără produse din farmacii şi exportă", aafirmat directorul executiv al A&D Pharma. Grupul farmaceuticA&D Pharma cuprinde patru divizii, cea de retail - Sensiblu,distribuitorul Mediplus, divizia de servicii medicale Anima şiA&D Pharma Marketing&Sales. Grupul a înregistrat în primelenouă luni ale anului o creştere cu 32% a cifrei de afaceri, la482,2 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO