Companii

Afacerile producătorului de rulmenţi Timken România au crescut cu 11,5% în 2020, ajungând la 492,6 milioane lei

Afacerile producătorului de rulmenţi Timken România au...

Autor: Laurentiu Cotu

02.09.2021, 18:15 199

Producătorul de rulmenţi Timken România, sub­si­dia­ra locală a concernului american Timken, cu vânzări glo­ba­le de peste 3,5 mld. dolari anul trecut, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 492,6 mil. lei (102,2 mil. euro), în creştere cu 11,5% faţă de anul anterior, po­tri­vit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Fi­nan­ţe­lor. Compania a înregistrat în 2020 un profit net de 70,2 mil. lei (14,6 mil. euro), nivel apropiat de cel din anul anterior, când Timken România a avut un câştig net de aproximativ 70,6 mil. lei (14,9 mil. euro), conform datelor publice. Com­pa­nia a ajuns anul trecut la un număr mediu de 894 de angajaţi.

Timken proiectează, produce şi comercializează rulmenţi (cu role conice, cu role butoi, cu role cilindrice, axiali, cu bile), transmisii, cutii de viteze, centuri, lanţuri şi produse asociate şi oferă servicii de reconstrucţie şi reparaţii. Portofoliul companiei include şi reductoare, curele, lanţuri şi transportoare elicoidale şi sisteme de lubrifiere, dar şi servicii de reparare a rulmenţilor şi a sistemelor de transmisie a puterii mecanice. Timken repară componentele din întregul grup motopropulsor, inclusiv aparatura electrică de commandă, motoare şi generatoare electrice, transmisii cu roţi dinţate, rulmenţi, cuplaje şi panouri centrale de control, dar şi reparaţii pentru turbine eoliene şi macarale, potrivit site-ului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO