Companii

Alianta Sed Lex: Guvernul a cerut reducerea personalului bugetar

07.07.2006, 19:38 22

Guvernul a solicitat ministerelor o reducere de personal din sectorul bugetar de peste 25%, aceasta insemnand 12.000 de functionari publici, spun reprezentantii Aliantei Sed Lex, ceea ce ii nemultumeste pe sindicalistii din domeniu, care strang in continuare semnaturi pentru declansarea grevei de avertisment.
Guvernul solicita ministerelor sa calculeze o reducere de personal de 25,5 la suta, insemnand aproximativ 78.000 de salariati din sectorul bugetar din care aproximativ 12.000 din corpul functionarilor publici, considerand ca nu se incadreaza in cota de 5,5 procente din PIB, suma prevazuta pentru plata salariilor tuturor bugetarilor (invatamant, sanatate, administratie), a declarat Vasile Marica, presedintele Aliantei Sed Lex.
Reprezentantii Guvernului nu au dorit sa faca nici un comentariu pe marginea acestor informatii. Camera Deputatilor a adoptat Legea pentru modificarea Statutului functionarilor publici, care vizeaza, in principal, depolitizarea acestei categorii profesionale. Potrivit Sed Lex, prevederile Legii, astfel cum a fost modificata, sunt aplicabile unui numar de peste 92.000 de functionari publici din administratia publica centrala si locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO