Companii

Allianz-Ţiriac înregistrează în primele trei luni din 2014 venituri de aproape 260 de milioane de lei, din asigurările generale şi de viaţă

Allianz-Ţiriac înregistrează în primele trei luni din...

Autor: Ioan Dornescu

03.06.2014, 10:50 199

"Realizările de la acest început de an se numără printre cele mai bune rezultate trimestriale înregistrate de Allianz-Ţiriac în ultimii ani. Ele vin, totodată, să reconfirme intrarea într-un nou ciclu, de creştere profitabilă, pentru afacerile companiei. Este cel de-al treilea trimestru consecutiv în care am înregistrat o creştere a veniturilor şi, în paralel, îmbunătăţirea ratei profitabilităţii", a declarat într-un comunicat directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări, Remi Vrignaud.

Segmentul asigurărilor generale a avut o contribuţie de peste 90% în realizarea veniturilor şi a generat 86% din profitul operaţional, se arată într-un comunicat al asigurătorului.

Valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurări generale a fost de 236,5 milioane de lei, indicând o creştere de aproape 11% faţă de nivelul înregistrat în primul trimestru din 2013.

Veniturile aferente segmentului de asigurări auto (Casco şi RCA, cumulat) a înregistrat un avans de două cifre, de 11%, până la 171 milioane lei. Vânzările de poliţe Casco s-au majorat cu 18%, până la 113,5 milioane lei.

"Subscrierile Casco continuă să deţină cea mai importantă pondere în portofoliul de asigurări generale al companiei, generând aproximativ jumătate (48%) din primele brute aferente primului trimestru din 2014. În ceea ce priveşte activitatea de asigurări de răspundere civilă auto (RCA), în perioada ianuarie-martie Allianz-Ţiriac a contabilizat venituri din prime de 57,4 milioane de lei, în creştere cu 4,2% comparativ cu valoarea subscrierilor din T1 2013, de 55,1 milioane de lei", se spune în comunicat.

Portofoliul de asigurări generale non-auto a contabilizat venituri trimestriale de 65,6 milioane de lei, evidenţiind o rată de creştere a subscrierilor cu aproximativ 6%.

Clasele de tip property au generat venituri trimestriale de aproximativ 42 milioane de lei. În această sumă, ponderea primelor brute subscrise pentru asigurarea locuinţelor s-a păstrat la aproximativ o treime, restul reprezentând asigurări comerciale de clădiri, bunuri şi daune la proprietăţi.

Pentru întreg portofoliul de asigurări generale, valoarea despăgubirilor plătite de Allianz-Ţiriac clienţilor (inclusiv terţi păgubiţi) pe parcursul primelor trei luni din 2014 a fost de 101 milioane lei.

"Sub aspectul profitabilităţii, merită evidenţiată evoluţia pozitivă a rezultatelor pe segmentul asigurărilor auto. Portofoliul agregat de asigurări Casco şi RCA a consemnat o îmbunătăţire a ratei daunei cu un punct procentual faţă de perioada similară a anului trecut, până la nivelul de 74%. Creşterea calităţii subscrierii a susţinut îmbunătăţirea performanţelor pe acest segment de asigurări", potrivit sursei citate.

Sumele scăzute alocate de români în special pentru asigurările de viaţă s-au reflectat şi la nivelul activităţii Allianz-Ţiriac pe acest segment, primele brute subscrise din activitatea de asigurări de viaţă situându-se la 22,3 milioane lei în primele trei luni, cu şase milioane de lei mai puţin decât în acelaşi interval din 2013.

În primul trimestru, vânzările de poliţe cu componentă investiţională (unit-linked) şi-au redus contribuţia în generarea veniturilor de asigurări de viaţă cu 10 puncte procentuale, până la 49%, restul de 51% reprezentând vânzări de poliţe tradiţionale.

"Reculul înregistrat pe segmentul asigurărilor de viaţă vine ca urmare a limitării subscrierilor de contracte cu prime unice, la nivelul poliţelor cu componentă investiţională. Ne propunem să creştem gradul de stabilitate a portofoliului nostru, concentrându-ne pe promovarea componentei de risc, a produselor cu scadenţe pe termen mediu şi lung şi plata eşalonată a primelor. Chiar dacă, pe termen scurt, această abordare poate genera o contracţie a primelor, pe termen lung efectele nu pot fi decât pozitive, în sensul dezvoltării sustenabile a portofoliului de asigurări de viaţă", a mai spus CEO-ul Allianz-Ţiriac.

Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asigurătorul român este controlat de grupul german Allianz - 52,16% şi Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO