Companii

Ana Moldovanu, Culture & People Regional Head - STADA România: În industria farma tehnologia şi AI-ul sunt prezente. Noi vrem să fim cât mai fără hârtie posibil, atât cât ne permite legislaţia

ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor

Ana Moldovanu, Culture & People Regional Head - STADA...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.03.2024, 13:21 93

Grupul Stada în România, care pune pe piaţă produse farmaceutice şi construieşte o fabrică de medicamente în Turda, utilizează noile tehnologii şi AI-ul şi continuă digitalizarea, a spus Ana Moldovanu, Culture & People Regional Head - STADA România, în cadrul conferinţei ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor.

„În farma tehnologia şi AI-ul sunt prezente. Şi eu sunt utilziator de AI, avem STADA GPT, e personalizat, îl utilizez pentru partea de generare de job description, spre exemplu, eun instrument foarte util. Îl mai folosesc pentru refrazări când am de făcut prezentări, spre exemplu. Dar tehnologizarea e foarte prezentă când e vorba de o fabrică şi un mediu de producţie. Avem depozit în care gestionarea mărfii se face 100% automat, iar asta ne e de ajutor pentru că astfel avem clădiri cu amprentă mica la sol şi maximizăm tot ce putem în ceea ce priveşte spaţiul utilizat. Avem automatizare în zona de producţie. Vrem să fim cât mai fără hârtie posibil, atât cât permite legislaţia”, a spus Ana Moldovanu.

 

Ce a mai spus Ana Moldovanu în cadrul conferinţei

Preocupările sunt diferite, colegii din producţie se ocncentrează pe bani în mână, cei din vânzări şi marketing sunt preocupaţi de dezoltarea profesională, de sănătatea fizică şi mentală. Dar beneficiile pe care le avem la nivel de companie sunt disponibile tuturor colegilor noştri. De multe ori ne ghidăm nu doar după standardul pieţei ci şi după ce spun ei că îşi doresc şi încercăm să personalizăm.

Peste 500 de angajaţi, găsim oameni, lucrurile merg bine, anagajăm etapizat. Pentru proiectul de la Turda avem nevoie şi de ingineri şi de tehnicieni, îi angajăm şi cu şi fără experienţă pentru că îi trimitem în Serbia la tehnologizare pentru a învăţa. A fost provocator să găsim oameni în zonă, m-am lovit de o mentalitate diferită faţă de cea din Capitală. Am adaptat structura de beneficii şi ce cred că a fost important a fost că în momentul în care am angajat managerii şi specialiştii aceştia au început să aducă alături de ei oameni pe care se puteau baza.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO