Companii

Antreprenori locali. Cel mai puternic antreprenor din energie, neafectat de criză. Augustin Oancea şi Tinmar Energy termină 2021 cu 3,5 mld. lei şi un profit net în creştere accelerată

Augustin Oancea, acţionar al Tinmar Energy

Augustin Oancea, acţionar al Tinmar Energy

Autor: Roxana Petrescu

13.07.2022, 11:00 674

Tinmar Energy a vândut anul trecut cu aproape 20% mai multă energie, cel mai puternic antreprenor local din acest domeniu, Augustin Oancea, reuşind să încheie în 2021 şi multe contracte cu entităţi ale statului român Compania a terminat pe profit, o performanţă rară pentru piaţa furnizării de energie în 2021.

Tinmar Energy, companie de furnizare a energie deţinută de omul de afaceri Augustin Oancea, a terminat anul trecut cu un business de 3,56 mld. lei (circa 730 de milioane de euro), în creştere cu 62% faţă de 2020.

Mai important însă, compania a bifat un profit net de 143 de milioane de lei, cu 27% mai mare faţă de cel din 2020, în contextul în care mulţi jucători mari din comerţul cu energie au încheiat anul cu pierderi istorice. Datele au fost publicate pe Ministerul Finanţelor. Compania nu a oferit explicaţii privind evoluţia indicatorilor financiari până la închiderea ediţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO