Companii

Antreprenorii români care au câştigat bătălia cu criza

Antreprenorii români care au câştigat bătălia cu criza

Antreprenorii români care au câştigat bătălia cu criza

Autor: Dana Ciriperu

05.07.2011, 00:08 3426

Anca Vlad, care deţine farmaciile Catena, familia Marcu,acţionarul majoritar al MedLife, Sorin Gavrilă şi Cris­tinel Lungu,fondatorii distribuitorului Simba Invest din Bacău, Constantin Toma(Grup Romet Buzău) şi Dragoş Pavăl (Dedeman) sunt antreprenoriiromâni care au învins criza ma­jorân­-du-şi afacerile cu ratecuprinse între 45 şi 110% în perioada 2008-2010.

Datele anuarului Cei mai mari jucători din economie aratăcă în cei doi ani de recesiune, în care PIB-ul a scăzut cu 10%, iarinsolvenţele au devenit marea încercare a businessuluiantreprenorial românesc, câteva companii controlate de oameni deafaceri locali au apăsat pedala extinderii şi au câştigat cotă depiaţă.

Dedeman Bacău şi-a dublat re­ţeaua de magazine şi a deschis 12uni­tăţi în ultimele 30 de luni, extindere care a dus vânzărilecompaniei la 360 mil. euro anul trecut.

Tot extinderea a determinat dublarea vânzărilor farmaciilorCatena sau ale clinicilor MedLife. Pe de altă parte, ConstantinToma, care controlează holdingul Romet din Buzău, se numără printrepuţinii industriaşi români care nu s-au confruntat cu scăderiabrupte de vânzări în această perioadă.

Anuarul ZF, aflat la a şasea ediţie, scanează din 2006 economialocală şi a surprins evoluţia a peste 700 de companii în anii decreştere, dar şi în perioada de recesiune. Anuarul va fi lansatastăzi în cadrul evenimentului "Cei mai mari jucători din economie- companii care au învins criza. Lecţiile crizei pentru următoareaperioadă de creştere economică", organizat de ZF în parteneri­at cuPricewaterhouseCoopers la BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO