Burse - Fonduri mutuale

Argus a făcut 12,7 mil. lei profit în T3 şi a redus la minimum pierderile la nouă luni

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adrian Cojocar

13.11.2013, 20:34 266

Producătorul de uleiuri Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia, a raportat în trimestrul al treilea din acest an un câştig net de 12,7 mil. lei, care a anulat aproape în totalitate pierderile suferite de companie în prima jumătate a acestui an. Astfel, după primele nouă luni societatea şi-a redus pierderile la  circa 575.000 de lei, faţă de pierderi de 15,5 mil. lei în acelaşi interval din 2012.

WikiZF: Profilul companiei SIF Oltenia

Vânzările Argus au scăzut cu 11% în primele nouă luni ale anului, la 107,9 mil. lei. Evoluţia profitului din trimestrul al treilea vine după ce compania a semnat recent mai multe acorduri de credit cu bănci de pe plan local pentru achiziţia de floarea-soarelui în vederea susţinerii activităţii şi capitalului de lucru după o perioadă în care s-a confruntat cu probleme de lichiditate din cauza luptei dintre acţionari.

SIF Oltenia a dus un război de circa doi ani cu Cătălin Chelu atât în instanţă cât şi „pe teren“ în vederea preluării controlului societăţii. În final Chelu a cedat şi şi-a vândut participaţiile deţinute prin mai multe societăţi către SIF Oltenia, care a ajuns astfel să deţină controlul cu 55% din acţiuni.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO