Companii

Aventis stie ca numarul de diabetici va creste

30.10.2003, 00:00 27

Compania farmaceutica Aventis Pharma a finalizat recent o investitie de 160 de milioane de euro destinata unei noi fabrici de insulina, care va livra in aproximativ 80 de tari, printre care si Romania, acest produs utilizat in tratamentul diabetului.
Investitia are loc in contextul in care producatorul franco-german de medicamente si-a propus, anul trecut, sa se concentreze asupra a trei arii terapeutice a€“ oncologia, vaccinurile si diabetul. Potrivit reprezentantilor Aventis, vanzarile de insulina pe plan mondial s-au ridicat anul trecut la 3,4 miliarde de dolari.
"In prezent, in intreaga lume circa 177 de milioane de persoane sufera de aceasta afectiune, iar la fiecare cinci minute un nou pacient este diagnosticat cu diabet. Numarul diabeticilor este estimat sa se dubleze pana in anul 2025", apreciaza Frank Douglas, director al departamentului de inovatie si aprobari de medicamente din cadrul Aventis Pharma.
Pe harta incidentei preconizate in anii urmatori, Europa de Est se situeaza insa extrem de favorabil, rata de crestere a numarului de cazuri fiind una dintre cele mai mici. La polul opus se afla America de Nord si Europa Occidentala, Orientul Mijlociu, India si China.
Noua fabrica a€“ cea mai mare din lume pe segmentul insulinei a€“ este amplasata in cadrul unui parc industrial din Frankfurt si va avea capacitatea de a furniza anual tratamentul necesar pentru doua milioane de pacienti din intreaga lume.
Complexul cuprinde sapte capacitati de productie diferite pentru ingredienti activi, o unitate de fabricatie si un centru de procesare, incluzand, printre altele, 50 de kilometri de conducte, prin intermediul carora este obtinuta si purificata insulina. Suprafata totala de productie este de aproape 28.000 de metri patrati, adica aproximativ "trei terenuri de fotbal", dupa cum sustin reprezentantii Aventis.
Lucrarile de constructie au inceput in ianuarie 2001, iar inaugurarea oficiala a avut loc la jumatatea lunii septembrie. "In momentul de fata, traversam o perioada de testari si de validari, iar productia comerciala va incepe din 2004", spune Uwe Wirth, managerul fabricii.
Aventis s-a format la sfarsitul anului 1999, prin fuziunea dintre compania germana Hoechst si cea franceza Rhone Poulenc, ocupand in 2002 pozitia a cincea pe piata mondiala de profil. Anul trecut, principalele tratamente pentru diabet produse de Aventis Pharma au inregistrat vanzari de peste un miliard de euro, in conditiile in care veniturile totale ale companiei franco-germane s-au ridicat la aproape 17,6 miliarde de euro.
In Romania, reprezentanta Aventis Pharma a avut in 2002 vanzari de circa 19,5 milioane de dolari, corespunzand unei cote de 3,6% din piata farmaceutica locala. Pentru anul in curs, compania estimeaza vanzari de 23-24 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO