Companii

Cădere dramatică a comerţului cu produse alimentare, nealimentare, băuturi şi tutun: -10,5% în august

Cădere dramatică a comerţului: -10,5% în august
04.10.2011, 10:27 1993

Volumul vânzărilor de produse alimentare, nealimentare, băuturi şi tutun au scăzut în august cu 10,5% şi cel de produse nealimentare cu 2,1%, arată datele prezentate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În schimb, vânzările de carburanţi au crescut cu 0,4%. Astfel, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a scăzut cu 5,9%.

Ca serie brută, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a scăzut cu 3,9% faţă de aceeaşi lună din 2010.

În primele opt luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul s-a diminuat atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,7% şi respectiv cu 5,3%.

Scăderile au fost cauzate de reducerea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-8,7% ca serie brută, 9% ca serie ajustată), a celor de produse nealimentare (-2,6% ca serie brută, -2,5% ca serie ajustată) şi a comerţului de carburanţi (-2,3% ca serie brută, -3,4% ca serie ajustată).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO