Companii

Ce puteţi citi în a treia ediţie a Anuarului Logistică & Transporturi

Ce puteţi citi în a treia ediţie a Anuarului...

Autor: Dana Ciriperu

29.03.2016, 00:02 84
  • România se află pe locul 40 din 160 de ţări de la nivel mondial la capitolul logistică, potrivit datelor publicate de Banca Mondială pentru anul 2014, înregistrând un punctaj de 3,26 în ceea ce priveşte performanţa în acest domeniu. Valoarea maximă în Europa a fost înregistrată de Germania, care a primit 4,12 puncte. La infrastructură, România are 2,77 puncte, în condiţiile în care tot Germania, ţara care se clasează pe prima poziţie, a avut 4,32 puncte.
  • Transilvania, regiunea care a atras în ultimii ani cele mai multe investiţii în industrie, în special în cea a componentelor auto, a avut anul trecut de la buget aproape 2 miliarde de lei pentru infrastructură rutieră, conform datelor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). La polul opus stă Moldova, cu circa 220 de milioane de lei primiţi pentru construcţia de drumuri.
  • Peste 36.000 de oameni tranzitează zilnic cele 16 aeroporturi internaţionale din România, de şase ori mai mulţi decât în anul 1990, atunci când călătoreau cu avionul doar 5.500 de oameni din şi spre România, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică şi Asociaţia Aeroporturilor din România.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO