Companii

Ce puteţi citi în această săptămână în Business Magazin

Ce puteţi citi în această săptămână în Business...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

01.03.2016, 00:04 87

Antreprenorii români care şi-au început afacerile în 1990 dau greu din mână conducerea businessurilor chiar şi după două decenii. Numai o treime din cele mai mari 20 de afaceri antreprenoriale sunt conduse de manageri de carieră, fondatorii făcând un pas lateral.

Cei mai mulţi antreprenori preferă să controleze cu o mână de fier firmele pe care le-au construit pentru că le este frică sau nu au găsit un CEO care să fie după chipul şi asemănarea lor.

Radu Timiş, proprietarul CrisTim, spune că la un moment dat s-a retras şi a lăsat activitatea companiei pe mâna unor executivi şcoliţi în multinaţionale. Rezultatul a fost catastrofal, pentru că în ani competiţia a câştigat teren, iar Cristim s-a confruntat cu o pierdere masivă în condiţiile în care ar fi trebuit să facă profit.

Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast, a crezut că va putea să formeze un CEO, dar cel pe care l-a ales „nu a performat conform mandatului“. În această situaţie „voi forma ca CEO pe unul din băieţii mei“.

Business Magazin încearcă să facă puţină lumină prin articolul principal la întrebarea: Să angajez sau să nu angajez CEO? 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels