Companii

Ce tranzacţii a semnat GED în 2011: Achiziţia unei agenţii de turism şi a unui pachet de acţiuni în Continental

Autor: Mirabela Tiron

30.12.2011, 12:47 202

Fondul spaniol de investiţii GED, care bifase două tranzacţii în 2010, a continuat să investească şi în 2011 în achiziţia de companii.

Spaniolii au cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la agenţia de turism Prestige Tours de la omul de afaceri Mircea Vladu, fondatorul companiei şi cel care va deţine funcţia de director executiv. Achiziţia a fost făcută prin intermediul agenţiei de turism Happy Tour, controlată de spanioli.

Prin această tranzacţie, GED şi-a consolidat strategia de a crea cel mai mare grup din sectorul turistic românesc. În urmă cu doar câteva luni, fondul a achiziţionat platforma online Paravion.ro şi compania de turism corporate şi deluxe - Travel House.

Cu afaceri consolidate de 43 mil.euro în 2010, grupul de turism cuprinde toate segmentele de corporate, conferinţe (Happy Tour), vacanţe (Travel House şi reţeaua de agenţii Happy Tour), online (Paravion) şi servicii de tour operator (Prestige Tours).

Grupul Happy Tour este condus de către Javier Garcia del Valle în calitate de vicepreşedinte Executiv şi CEO, iar managementul de top va fi format din Remus Vişan (on¬line) şi Mircea Vladu (tour operator).

Prestige Tours a încheiat 2010 cu afaceri nete de 10 mi¬lioane de euro şi un profit net de 250.000 euro. Piaţa agen¬ţiilor de turism este evaluată la 500 mil. euro.

La scurt timp, fondul spaniol de investiţii GED a mai bifat o tranzacţie.

A a cumpărat o participaţie de 30 de procente din lanţul hotelier Continental Hotels de la fondul ceh PPF Partners, investiţia fiind apreciată drept "cea mai mare realizată în Europa de Est din 1996".

Continental Hotels este unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere de pe piaţa locală, care are în proprietate 14 hoteluri, de la care se aşteaptă anul acesta o cifră de afaceri de 21,1 milioane de euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane de euro.

Anul trecut Continental Hotels a obţinut o cifră de afaceri de 19,4 mil. euro şi pierderi de 4,8 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO