Companii

CEZ va investi 30 mil. euro pentru reabilitarea microhidrocentralelor cumpărate de la TMK

Autor: Carol Dan

15.06.2011, 23:34 289

CEZ România, subsidiară a grupului ceh de utilităţi CEZ, vainvesti 29,9 milioane euro pentru finalizarea lucrărilor dereabilitare a microhidrocentralelor cumpărate anul trecut de lacombinatul siderurgic TMK-Reşiţa. CEZ a acordat contractul deproiectare şi realizare a lucrărilor firmelor Hydropol Project& Management şi Hydropol România din Bucureşti la sfârşitullunii aprilie, potrivit datelor CEZ.

Grupul ceh a anunţat că a finalizat integrarea TMK HydroenergyPower, companie pe care a preluat-o anul trecut pentru 19,8milioane de euro şi care deţine în judeţul Caraş-Severinhidrocentrale cu o putere instalată de 18 MW. TMK Hydroenergy Powera fost înfiinţată în 2010 de către combinatul siderurgicTMK-Reşiţa, deţinut de grupul rus TMK specializat în producţiaţevilor de oţel pentru industria petrolului şi gazelornaturale.

Grupul rus deţine în România şi combinatul TMK-Artrom. CEZ aintrat pe piaţa energetică românească în 2005, când a preluat de lastat distribuitorul şi furnizorul de energie Electrica Oltenia.Hydropol România este controlată integral de firma HydropolInternational, înregistrată în Nicosia, Cipru, şi a fost înfiinţatăîn luna martie.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO