Companii

Cine este Ion Neculcea, antreprenorul din Bacău care a dezvoltat în jurul Romchim Protect un portofoliu de 250 de produse, dintre care nouă sunt unice în lume

Ion Neculcea, acţionarul Romchim Protect

Ion Neculcea, acţionarul Romchim Protect

Autor: Florentina Niţu

18.08.2023, 00:07 6455

A terminat silvicultura, dar pasiunea pentru chimie l-a făcut unul dintre cei mai mari cercetători şi antreprenori din România.

„Eu fac doar cercetare şi îmi doresc să o fac bine. Iubesc plantele şi în felul acesta am reuşit să combin cunoştinţele din silvicultură şi chimie“, povesteşte Ion Neculcea, cel care în ultimele trei decenii a obţinut 9 brevete de invenţie. Şi astăzi el este cel se ocupă de cercetare în cadrul Romchim Protect, business pe care l-a fondat în urmă cu 25 de ani, dar a cărui activitate ştiinţifică a început mai devreme.

Romchim Protect a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei, iar între 30% şi 40% din cifra de afaceri provine din export, către destinaţii pre­cum Republica Moldova, Cehia, Slovenia, Serbia şi re­cent Austria. „Realizăm produse pentru patru industrii: agricultură, construcţii, aviaţie şi farma“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO