Companii

City Mall începe negocierile directe pentru vânzare, după cinci licitaţii eşuate

City Mall, trecut la negocieri directe pentru vânzare, după cinci licitaţii eşuate

Autor: Ana Maria Neagu

21.07.2011, 11:23 692

Creditorii City Mall, aflat în faliment,au aprobat începerea negocierilor directe pentru vânzarea centruluicomercial, evaluat la un preţ de circa 21 milioane euro, a anunţatCasa de Insolvenţă Transilvania (CITR), care spune că maimulţiinvestitori s-au arătat interesaţi de achiziţia mall-ului.


Această decizie a fost luată după cincilicitaţii fără investitori, în urma cărora preţul a scăzut cu 36%,de la 33 milioane euro la 21 milioane euro.

Noua evaluare a reieşit după analizacondiţiilor actuale de piaţă şi rezultatul licitaţiilor dejaderulate, se arată într-un comunicat al lichidatoruluijudiciar.Data limităpână la care se vor putea depune oferte în vederea participării lanegocieri va fi 16 septembrie.

Potrivit CITR, din comisia de negocierevor face parte şi băncile finanţatoare, astfel că investitoriiinteresaţi vor putea negocia direct atât cu lichidatorul, cât şi cucreditorii, inclusiv obţinerea unei finanţări în vederea achiziţieicentrului comercial.

"Cu certitudine aceasta va fi ultima fazăde valorificare a City Mall, care se va finaliza cu succes, înacest moment negocierile intrând pe linie dreaptă cu mai mulţiinvestitori interesaţi", a declarat într-un comunicat AndreeaAnghelof, senior partner CITR.

În prezent, City Mall are un grad deocupare de 83% din spaţiul comercial şi contracte cu aproximativ 74de chiriaşi. Chiria medie percepută pentru spaţii este de circa 15euro/mp.

"Complexul comercial are un trafic carese menţine la nivelul anterior deschiderii procedurii deinsolvenţă, pentru spaţiile din interiorul mall-ului. Mai mult, dela data deschiderii procedurii, împreună cu echipa de management aColdwell Banker, am reuşit menţinerea atractivităţii centruluicomercial, fiind încheiate noi contracte de închiriere a spaţiilordin cadrul mall-ului", a afirmat Radu Lotrean, managing partnerCITR.



City Mall a intrat în faliment în luna noiembrie a anului trecut,principala cauză fiind imposibilitatea firmei care îl deţine,Victoria Holding (parte a fondului australian de investiţii APNEuropean Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentruachiziţia centrului, în 2006.
La vremea respectivă, fondul a plătitpentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondulaustralian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat înzona Eroii Revoluţiei.

Cele trei bănci finanţatoare aleproiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane deeuro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane deeuro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioanede euro), iar UniCredit Ţiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa300.000 euro).


City Mall are o suprafaţă construită depeste 31.000 metri pătraţi, structurată pe trei subsoluri, parterşi trei etaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO