Companii

Claudiu Tuncu, Dow Chemical: „Vreau să aud că România este atractivă, dar nu pentru că are salarii mici“

Claudiu Tuncu

Claudiu Tuncu

Autor: Andreea Neferu

12.10.2015, 00:07 1417

Claudiu Tuncu, country manager al Dow Chemical România, subsidiara locală a grupului american cu activităţi în industria chimică Dow Chemical, spune că piaţa locală are o serie de atuuri care o plasează în rândul ţărilor interesante pentru investitori internaţionali, printre acestea numărându-se şi poziţia geografică strategică.

„România e o piaţă cu potenţial foarte bun şi atractivă, însă îmi doresc să nu mai aud că este atractivă datorită salariilor mici, ci pentru că are o poziţie strategică şi pentru că din punct de vedere logistic poate oferi costuri competi­ti­ve, având Dunărea şi deschi­derea la Marea Neagră. De ase­menea, Ro­mânia are încă spe­cialişti bi­ne pregătiţi şi re­surse şi da­că venim şi cu predictibilitate fis­cală şi legis­lativă, cu atât mai bine“.

El adaugă că avansul eco­no­mic înregistrat în ultima pe­rioadă detaşează România de zona de sud-est a Europei şi o duce mai mult către ţări pre­cum Polonia sau Cehia. „Sun­tem pe un trend bun, din punct de vedere macroeconomic există stabilitate.“

Managerul adaugă de asemenea că România are un mix energetic „extrem de interesant“, care ar trebui să pună piaţa locală într-o „postură interesantă“ în următorii ani, astfel că o strategie bine consolidată în acest domeniu ar pu­tea de asemenea contribui la atragerea sau deblocarea unor investiţii pe plan naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO