Companii

Climate Change Summit: Finanţarea din partea statului şi digitalizarea au un rol important în drumul spre sustenabilitate

Linda Zeilina, fondator şi CEO ISFC: Ne dorim să lucrăm din ce în ce mai mult cu businessurile din tehnologie, precum şi cu comunităţile de startupuri pentru a salva planeta.

Linda Zeilina, fondator şi CEO ISFC: Ne dorim să lucrăm din ce în ce mai mult cu businessurile din tehnologie, precum şi cu comunităţile de startupuri pentru a salva planeta.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.10.2022, 16:20 89

Guvernele statelor pot contribui la tranziţia către o economie sustenabilă prin fonduri care să fie folosite pentru creşterea eficienţei energetice, iar aceasta este doar una dintre soluţii, este de părere Linda Zeilina, fondatorul şi CEO-ul Centrului Internaţional de Finanţe Durabile (International Sustainable Finance Centre - ISFC).

„O variantă este ca statul să finanţeze tranziţia la suste­na­bilitate, contribuind, de pildă, la procesele de renovare a locu­in­ţelor. Pe lângă sta­te şi banii pe care ele îi pot aloca, şi digita­lizarea va avea un rol foarte important în drumul spre sustena­bilitate. Noi ne do­rim să lucrăm din ce în ce mai mult cu businessurile din teh­nologie, precum şi cu comunităţile de startupuri pentru a salva planeta“, a spus Linda Zeilina, la evenimentul Cli­mate Change Sum­mit, care s-a desfăşu­rat marţi şi miercuri la Teatrul Odeon din Bucu­reşti. Acesta este primul summit din România dedicat schim­bărilor cli­matice.

Potrivit unui stu­diu prezentat mier­curi în cadrul eveni­mentului, când vine vorba de percepţia românilor asupra transformărilor de mediu, 89% dintre ei admit că schimbările climatice există, 2% spun că acestea nu există de fapt, 8% declară că nu au suficiente informaţii pentru a se pronunţa, iar 1% - că nu cunosc subiectul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO