Companii

Comisia Europeană prelungeşte termenul de depunere a cererilor de plată pentru fermierii din ţările membre până la 15 iunie

Comisia Europeană prelungeşte termenul de depunere a...

Autor: Roxana Rosu

17.03.2020, 15:46 70

Comisia Europeană a decis să permită statelor membre să prelungească cu o lună termenul de depunere, de către fermieri, a cererilor de plăţi directe şi de anumite plăţi referitoare la dezvoltarea rurală, după ce a primit o solicitare în acest sens din partea autorităţilor italiene.

Această prelungire va fi posibilă pentru toţi fermierii eligibili din toate statele membre.

Totuşi, rămâne la latitudinea statelor membre să decidă dacă doresc să o acorde.

Noul termen-limită pentru depunerea cererilor este 15 iunie 2020, în loc de 15 mai, oferindu-le fermierilor o mai mare flexibilitate în ceea ce priveşte completarea cererilor în această perioadă dificilă.

În fiecare an, fermierii europeni îşi depun cererile de sprijin pentru venit oferit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Autorităţile naţionale prelucrează apoi cererile şi efectuează verificările necesare. Plăţile din cadrul PAC sunt apoi distribuite la nivel naţional sau regional şi sunt rambursate de Comisia Europeană din bugetul UE.

Comisia pregăteşte în prezent măsurile juridice care trebuie adoptate pentru a permite o derogare de la normele actuale, în contextual epidemiei de coronavirus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO