Companii

Cora a deschis astăzi magazinul de pe şoseaua Alexandriei, în sudul Capitalei, de la care aşteaptă vânzări de 80 mil. Euro

Cora a deschis astăzi magazinul de pe şoseaua...

Autor: Cristi Moga

27.11.2012, 10:36 4212

Reţeaua franceză de hipermarketuri Cora a ajuns astăzi la zece magazine pe piaţa locală, în urma deschiderii unui magazin pe şoseaua Alexandriei din sudul Capitalei, în urma unei investiţii de 47 de milioane de euro.

Francezii au construit la capătul liniei de tramvai 32, pe terenul unei foste baze auto, un proiect care cuprinde un hypermarket cu o suprafaţă de vânzare de 9.000 de metri pătraţi şi o galerie commercială de 5.000 de metri pătraţi în care au închiriat spaţii companii precum Altex, Takko, Leonardo sau KFC. Proiectul are şi o parcare subterană de peste 900 de locuri.

“Ne aşteptăm ca acest magazin să realizeze o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro pe an. Cele mai bune magazine ale noastre rămân Cora Lujerului şi Cora Pantelimon, cu vânzări de 100-110 milioane de euro fiecare”, a declarat pentru ZF Philippe Lejeune, directorul general al Romania Hypermarchee, compania care deţine hipermarketurile Cora în România.

Galeria proiectului are un grad de închiriere de 80% la momentul deschiderii, dar nu toţi retailerii şi-au terminat de amenajat magazinele.

Acesta este cel de-al doilea magazin finalizat de Cora în acest an, după ce în urmă cu douăsăptămâni a fost deschis un alt hipermarket la Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24