Companii

Cosmin Turcu, CEO al Sinteza Oradea: Ne gândim la o triplare a producţiei pe viitor. Trendul pe piaţă este foarte bun

Cosmin Turcu, CEO al Sinteza Oradea: Ne gândim la o...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.09.2018, 00:07 1785

Cosmin Turcu, CEO al Sinteza Oradea, una dintre cele mai mari companii din judeţul Bihor, spune că are în vedere creşterea capacităţii de producţie cu 30%, dar că pe termen mediu se poate ajunge la o triplare a acesteia, dar şi la dezvoltarea de produse noi.

„Toate produsele noastre merg la export. Avem şi un avantaj pentru că unele produse înlocuitoare au fost interzise de Uniunea Europeană. Noi ne gândim pe viitor chiar la o triplare a producţiei şi să facem şi alte produse“, a spus Turcu. El a fost prezent la conferinţa „România 100 de ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“ de la Oradea.

Evenimentele „România 100 de ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“ sunt organizate cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă EY.

Înainte de ’89, Sinteza era un cluster, producea insec­ti­cide, vopsele, lacuri şi produse farmateutice, producea şi am­balajele necesare şi tot pentru producţie. După ’89, so­cie­tatea s-a divizat în mai multe entităţi, iar astăzi pro­duce acid benzoic. „Suntem unul dintre cei mai mari pro­ducători europeni“.

Companiile din judeţul Bihor au exportat în 2017 bunuri în valoare de 1,78 mld. euro, nivel similar cu va­loarea înregistrată în anul anterior, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, judeţul Bihor s-a clasat pe locul zece în topul judeţelor ( fără municipiul Bucureşti) ca valoare a exporturilor, coborând un loc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO