Companii

Cu 30%mai multe sanitare Kuma

16.11.2001, 00:00 15



Compania Kuma Romania, specializata in producerea de obiecte sanitare din marmura si granit compozit, estimeaza pentru anul viitor o cifra de afaceri de 1,3 milioane de euro, in crestere cu 300.000 de euro fata de estimarile pentru acest an, a declarat Camelia Martinescu, directorul executiv al societatii.

Firma, care este reprezentanta in Romania a societatii daneze Kuma, a realizat pe primele 10 luni o cifra de afaceri de 650.000 de euro."Din cifra de afaceri estimata pe acest an, 80% reprezinta exportul pe piata din tarile nordice", a precizat Martinescu.

"Evenimentele din 11 septembrie petrecute in SUA au afectat si firma noastra, comenzile primite de la partenerii traditionali fiind cu 50% mai scazute decat in mod normal, din cauza fluctuatiei vanzarilor in Europa", a spus Martinescu.

Ea a adaugat ca, datorita faptului ca numarul clientilor firmei a crescut continuu, vanzarile nu au fost afectate in acelasi mod.

Avand in vedere faptul ca unitatile de productie ale societatii se afla in spatii inchiriate, firma daneza intentioneaza sa investeasca circa 500.000 de euro in constructia unui spatiu de productie propriu, a unor spatii de birouri si a unui show-room, in cadrul unui program mai amplu care vizeaza crearea unui parc industrial, cu sprijinul autoritatilor locale din Campina, Breaza si Sinaia.

Directorul Kuma a spus ca firma daneza este promotoarea acestui proiect, alaturi de municipalitatile celor trei orase si zona GIVE-Danemarca."Impreuna am constituit fundatia EU-RO, care va avea ca principal scop sprijinirea investitiilor daneze in zona", a mai spus Martinescu.

Kuma Romania a semnat, recent, un contract cu lantul hotelier Continental din Romania pentru furnizarea obiectelor sanitare. De asemenea, Hotelul IBIS-Bucuresti a este dotat cu lavoare Kuma.

Capacitatea de productie lunara a firmei este de 1.400 articole. Pricipalele produse ale Kuma sunt chiuvete de baie, glafuri pentru ferestre, blaturi pentru bucatarii, mese pentru baruri si restaurante.

Firma este prezenta pe piata romaneasca din anul 2000 si are 26 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels