Companii

Cu un showroom de 4,5 mil. euro, Meridian are in obiectiv dublarea vanzarilor

23.02.2005, 00:00 22

Compania Meridian, care se ocupa cu vanzari de masini, a finalizat o investitie de 4,5 milioane de euro intr-un nou showroom Dacia-Renault, Meridian Vest, proiect care va aduce o dublare a cifrei de afaceri, estimeaza reprezentantii companiei.
Meridian a incheiat 2004 cu o cifra de afaceri de aproximativ 18 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de 2003. Previziunile companiei pentru 2005 indica atingerea pragului de 35 de milioane de euro. Profitul brut al companiei ar urma sa creasca pana la 2,6 milioane de euro anul acesta, insa oficialii companiei nu au precizat nivelul acestuia in 2004.
Complexul auto este construit pe o suprafata de 6.000 de metri patrati, fiind situat in zona de vest a Capitalei. Suprafata showroom-ului este de 1.500 de metri patrati, restul spatiului fiind ocupat de depozite de piese de schimb, spatii de intretinere si un service.
"Prin inaugurarea acestui nou proiect, vrem sa majoram cotele de piata ale companiei, atat pe segmentul vanzarilor Dacia, cat si pe cel al vanzarilor de autoturisme Renault", a sustinut Catalin Bultoc, directorul general si actionarul majoritar al grupului Meridian. Meridian a devenit dealer Renault la sfarsitul anului trecut.
In 2004, Meridian a avut o cota de 9% din vanzarile interne de autoturisme Dacia, conform propriilor estimari, aceasta urmand sa creasca pana la 15% din piata interna. De asemenea, obiectivele companiei prevad atingerea unei cote de 8% din vanzarile totale de autoturisme Renault de pe piata romaneasca, mai precis 1.000 de unitati vandute. Compania Meridian mai opereaza un showroom in zona de sud a Capitalei, Meridian Sud, o investitie totala de 2 milioane de euro, complex care a fost inaugurat in 2002. "Vom extinde afacerile Meridian prin dezvoltarea unor proiecte similare sau prin achizitia altor dealeri prezenti pe piata", a mai precizat Bultoc.
Noul complex va include si servicii de tip "buy-back"-vanzarea unei masini folosite si utilizarea sumei obtinute ca avans pentru achizitionarea unui autovehicul nou. Anul trecut, prin acest sistem compania a vandut peste 1.000 de autoturisme.
Pentru acest an, Automobile Dacia estimeaza o cifra de afaceri de peste un miliard de euro, in conditiile dublarii productiei, fata de anul trecut, pana la circa 175.000 de vehicule. Pana acum, Renault a investit peste 489 de milioane de euro in modernizarea platformei industriale de la Pitesti.
Pana la sfarsitul anului 2004, au fost produse aproape 30.000 de autoturisme Logan, comenzile pentru acest model depasind 40.000 de unitati.
Logan a fost lansat in luna septembrie a anului trecut, fiind destinat pietelor in curs de dezvoltare. Ulterior, Renault a decis sa inceapa comercializarea si in Europa Occidentala, de la mijlocul acestui an. Incepand cu 1 iunie, numarul tarilor in care se va vinde Dacia va creste la 35, Logan-ul fiind programat pentru comercializare si in Franta, Germania si Italia. Renault intentioneaza sa produca anual peste 700.000 de exemplare din acest model, in lume, in 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO