Companii

Cushman & Wakefield: Piaţa hotelieră a înregistrat o scădere medie a profitului cu 73% în primele zece luni din 2020, iar gradul de ocupare a fost de 24%

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Miruna Diaconu

23.12.2020, 00:06 169

♦ Hotelurile din România au avut anul acesta un grad mediu de ocupare de 24%, iar pentru anul următor operatorii economici aşteaptă un grad mediu anual de circa 31% ♦ Doar 7% iau în calcul un grad de ocupare de circa 70%.

Piaţa hotelieră din România a înregistrat o scădere medie a profitului cu 73% în perioada ianuarie – octombrie 2020, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui stu­diu realizat de Cushman & Wakefield, în parteneriat cu Federaţia Industriei Hoteliere din România.

Anul 2020 a reprezentat un an plin de provocări pentru in­dustria hotelieră, care a fost extrem de afectată de pan­de­mie şi de restricţiile impuse de autorităţi. Totuşi, anul 2019 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru industria hote­lieră, fapt ce i-a ajutat pe  mulţi hotelieri să supra­vie­ţuiască crizei din 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO