Companii

Distribuitorul de cosmetice Sarantis a trecut borna de 500 mil. lei cifră de afaceri în România după o creştere de 15%

Distribuitorul de cosmetice Sarantis a trecut borna de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.05.2024, 15:00 82

♦ Grecii de la Sarantis au cumpărat în 2008 fabrica românească Elmiplant, pe care au închis-o ulterior, mutând producţia în Grecia, astfel că acum produsele Elmiplant sunt importate pe piaţa din România.

Producătorul şi distribuitorul de cosmetice şi alte bunuri de larg consum Sarantis, deţinut de grupul cu acelaşi nume din Grecia, a ajuns la 531 de milioane de lei cifră de afaceri în România în 2023, după un avans de aproximativ 15% faţă de anul ante­rior, menţinând astfel ritmul de creştere simi­lar cu exerciţiul financiar precedent, po­trivit calculelor ZF făcute pe baza datelor dispo­nibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Nici profitul nu a stat pe loc, majorân­du-se cu 53%, în vreme ce numărul de anga­jaţi a urcat uşor, la 185, dar încă sub nivelul din anii 2018-2020, când trecea de 200.

România este una dintre pieţele princi­pale pentru grupul Sarantis, care realizează exporturi în 50 de ţări, având însă subsidiare doar în douăsprezece, conform site-ului propriu. Piaţa locală contribuie cu 15,5% la totalul businessului grupului elen, potrivit celor mai recente date.

După cifra de afaceri, Sarantis este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de distribuţie de cosmetice din România, con­curând cu alţi giganţi străini precum L’Oréal, Beiersdorf (Nivea) şi Colgate-Palmo­live. Pe aceeaşi piaţă activează şi producători autohtoni precum Farmec Cluj şi Cosmetic Plant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO