Companii

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: În ceea ce priveşte managementul crizei, nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce avem acum în farfurie

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: În ceea ce priveşte...

Autor: Ramona Cornea

13.03.2020, 14:45 173

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, afirmă că industria de profil din România va crea un ghid de bune practici pentru a asigura continuitatea activităţii producătorilor de medicamente, în contextul epidemiei de coronavirus.

”În ceea ce priveşte managementul crizei, nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce avem acum în farfurie. Împreună cu colegi din alte fabrici, noi o să creăm un ghid de bune practici cu ce trebuie să facem noi pentru pentru angajaţi, pentru clienţi şi pentru furnizori ca să avem continuitate activităţii. Nu i-aş mai spune business pentru că nu mai este business. Suntem de mult pe pierdere din cauza creşterii preţului materiilor prime şi din cauza fiscalităţii pe care România o dă producătorilor”, a declarat Dragoş Damian în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii de business ZF Live.

El a adăugat că autorităţile locale nu au  pus încă problema producţiei mai mare de anumite medicamente care ar fi necesare în contextul răspândirii noului tip de coronavirus.

”Noi ne-am oferit să facem asta pentru că este raţional, este foarte simplu: dacă avem criză de paracetamol, haideţi să fabricăm cu toţii paracetamol. Dacă se blochează graniţele, va fi o criză mare de medicamente şi le-am dat autorităţilor câteva idei despre ceea ce au de făcut. Deocamdată aşteptăm să ne contacteze şi să discutăm pe aceste temă”, a explicat Dragoş Damian.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO