Companii

După ce Zara a încheiat acord cu NBA, H&M face hainele suedezilor pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2014 şi 2016

După ce Zara a încheiat acord cu NBA, H&M face hainele...

Autor: Cristina Roşca

17.04.2013, 18:47 881

Retailerul suedez H&M va realiza vestimentaţia echipelor Suediei pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă de la Soci din 2014, precum şi pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro din 2016.

Suedezii, intraţi pe piaţa locală acum doi ani, vor crea ţinute atât pentru eveniment cât şi pentru antrenament şi timp liber. Piesele vor fi concepute în colaborare cu olimpicii suedezi, care vor da sugestii şi vor testa articolele vestimentare din colecţie chiar pe ei înşişi.

H&M este prezent în România cu 24 de magazine şi a obtinut în anul financiar 2012 afaceri de peste 70 mil. euro.

Recent, gigantul spaniol Inditex, proprietarul Zara, a semnat un acord cu liga profesionistă de baschet din America – NBA – care stipulează că retailerul urmează să livreze şi să vândă tricouri către fanii sportului, scrie modaes.es. Acest acord este unul strategic pentru companie în contextul în care piaţa americană este foarte importantă pentru grupul spaniol.

Articolele se vor putea cumpăra din peste 1.700 de magazine şi vor avea imprimate atât emblemele diferitelor echipe din NBA cât şi mesaje care să susţină echipa Lakers pentru ca aceasta să ajungă în finală.. Toate articolele vor avea şi imprimeuri specifice NBA.

Inditex este cel mai mare retailer mondial de modă cu peste 6.000 de magazine şi afaceri de circa 16 mld. euro în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO