Energie

Electroalfa are proiecte de peste 8 mil. euro în producţie: Terminăm anul cu o creştere de peste 10%

Electroalfa are proiecte de peste 8 mil. euro în...

Autor: Roxana Petrescu

31.12.2018, 00:00 672

Electroalfa, grup specializat în realizarea de echipamente electrice de joasă şi medie tensiune, dar şi în proiecte la cheie din domeniul energetic, crede că va termina anul acesta cu un business în creştere cu peste 10%, la nivel consolidat, cele mai importante proiecte de investiţii pentru anul viitor vizând zona de producţie de echipamente.

Compania a terminat anul trecut la nivel consolidat cu un business de 129 de milioane de lei, cu 6% mai mare faţă de 2016, cifrele reflectând evoluţia cumulată a două businessuri, Electro-Alfa International şi Electro Alfa CM. În timp ce cifra de afaceri a grupului a crescut, profitul net a ajuns la 3,7 milioane de lei, după o scădere de 35%.

“În 2018, cifra de afaceri va creşte cu peste 10%”, spune Gheorghe Ciubotaru, antreprenorul care controlează business-ul Electroalfa.

În ceea ce priveşte partea de investiţii pentru anul viitor, Ciubotaru spune că cele mai importante proiecte sunt continuarea lucrărilor de construcţie de la fabrica de echipamente de medie tensiune (4,6 milioane euro) şi extinderea fabricii de confecţii metalice (3,6 milioane euro).

Potrivit informaţiilor transmise anterior de companie,  25% din business vor fi generate în 2018 de produsele trimise pe alte pieţe, faţă de 10% anul trecut. Compania era prezentă cu partea de echipamente electrice, cât şi confecţii metalice în Europa (Franţa, Germania, Republica Moldova, Austria, Polonia, Norvegia, Finlanda, Olanda, Anglia etc.), Orientul Mijlociu (Kuweit, Arabia Saudită), Africa (Etiopia, Burundi, Sudan, Senegal, Mali, Burkina Faso, Guineea Ecuatorială, Togo), Australia.

Compania are circa 500 de angajaţi şi nu estimează schimbări pentru anul viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO