Energie

Gabriela Firea, primarul Capitalei, îi cere Guvernului să lanseze o Ordonanţă de Urgenţă pentru a schimba facturarea plăţilor pentru RADET către Elcen

Gabriela Firea, primarul Capitalei, îi cere Guvernului...

Autor: Nicolae Oprea

25.09.2019, 13:52 170

Primarul General, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că va solicita Guvernului să schimbe printr-o Ordonanţă de Urgenţă modul de facturare pentru plăţile RADET către Elcen, astfel încât Regia de termoficare să nu mai rămână în urmă cu plăţile.

„Se discută foarte insistent în ultimele zile despre faptul că Primăria Capitalei are datorii la Elcen. Din cele peste 200 de milioane de lei vehiculate, ca datorii RADET la Elcen, jumătate din această sumă reprezintă facturi scadente şi jumătate facturi în termen. Cum să plătim înainte aceste facturi!?”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema reabilitării RADET.

Potrivit edilului, Primăria Capitalei trebuie să aibă posibilitatea să plătească facturile la 40 de zile, nu la 30 de zile cum se face în prezent plata.

„Trebuie să avem fie posibilitatea de a plăti factura la 40 de zile, nu la 30, ori să se schimbe modul de facturare. Vom ruga Guvernul să dea o Ordonanţă de Urgenţă pentru a clarifica această situaţie, pentru că orice s-ar întâmpla RADET mereu va fi în urmă cu plata”, a mai declarat Gabriela Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO