Energie

Italienii de la Walter Tosto caută sudori sau strungari chiar dacă nu au obţinut ajutorul de stat pentru o nouă fabrică

Fosta FECNE a fost o fabrică special clădită pentru cele două reactoare de la Cernavodă.

Fosta FECNE a fost o fabrică special clădită pentru cele două reactoare de la Cernavodă.

Autor: Roxana Petrescu

03.10.2016, 20:03 1057
Walter Tosto WRB, filiala locală a gru­pului industrial italian Walter Tosto, este în căutare de sudori, strungari sau frezori pentru unitatea de producţie din Bucureşti, fosta FECNE, unitate specializată în pro­duc­ţia de echipamente nucleare, care s-a orien­tat însă, pentru a supravieţui, spre pro­ducţia de componente pentru sectorul petro­lier şi al gazelor naturale.
 
Italienii au preluat fosta FECNE în 2012, înregistrând anul trecut un business de 16,2 milioane de lei şi un profit net de 0,4 mi­lioane de lei cu 166 de angajaţi.
 
Italienii s-au numărat pe lista celor 36 de com­panii care au cerut ajutoare de stat pen­tru realizarea unor investiţii, dar la finalul pro­cedurii s-au alăturat plutonului de 30 de com­panii respinse. Potrivit infor­maţiilor dis­po­nibile, compania a solicitat un ajutor de stat în valoare de 24,7 milioane de lei, dar a ob­ţinut 51,67 de puncte, în con­textul în care ultimul admis a primit o „notă“ de 94,96 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO