Energie

Olandezii de la Photon Energy obţin 15 mil. euro de la BERD pentru construcţia a şase parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală de 29 MWp, în România

Olandezii de la Photon Energy obţin 15 mil. euro de la...

Autor: Cristina Bellu

14.05.2024, 09:02 175

Photon Energy a semnat un acord de împrumut securizat în valoare de până la 15 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care va finanţa construcţia şi finalizarea portofoliului de şase parcuri fotovoltaice ale companiei, cu o capacitate totală de 29 MWp, în România.

“Semnarea acordului reprezintă a doua finanţare de proiect a Grupului pentru activele europene de energie solară fotovoltaică care operează pe baza unui sistem în piaţa liberă, vânzând energie fără un Acord de Cumpărare de Energie (PPA) sau sprijin din partea statului”, spun olandezii de la Photon Energy.

Ca parte a proiectului, BERD va sprijini compania şi în extinderea serviciilor “Demand Response ”, precum şi licitaţiile pe piaţa de capacitate şi cheltuielile de cercetare - dezvoltare CapEx ale Lerta S.A.

"Decizia noastră de a ne angaja în construcţia de centrale electrice fotovoltaice suplimentare, cu o capacitate totală de 29 MWp, şi de a vinde energia electrică pe piaţă reprezintă o încredere foarte mare în sectorul energetic românesc, la fel cum o reprezintă şi finanţarea proiectelor noastre oferită de EBRD," spune Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Împrumutul acordat de BERD este posibil datorită unei garanţii din partea Uniunii Europene în cadrul programului său InvestEU.

Photon Energy dezvoltă în prezent proiecte solare fotovoltaice la scară largă, cu o capacitate totală combinată de peste 1,2 GWp în Australia şi principalele pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv peste 210 MWp în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO