Energie

OMV Petrom, profit cu 17% mai mic şi investiţii tăiate în 2019. „Vindem 51 de zăcăminte, dar estimăm o producţie de energie mai mare.“

OMV Petrom, profit cu 17% mai mic şi investiţii tăiate...

Autor: Roxana Petrescu

18.03.2019, 00:07 1240

Bugetul pentru 2019 al OMV Petrom S.A., compania pe care sunt în­re­gistrate activităţile de explorare şi producţie ale grupului petrolier, confir­mă aşteptările: indicatorii cheie sunt pe minus, schimbările fiscale din ultimele luni fiind principalul motiv.

„Nevoia de a înţelege climatul in­ves­ti­ţional ne-a determinat să regân­dim planurile nostre de investiţii în ter­meni de mărime şi ritm de imple­men­tare“, spune Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, în deschiderea ra­por­tului anual pentru 2018 al companiei.

Nu doar investiţiile sunt pe minus, ci şi restul indicatorilor financiari.

Astfel, potrivit bugetului pentru 2019, OMV Petrom S.A. se aşteaptă la ve­nituri de 16,7 miliarde de lei, în scă­de­re faţă de cele 17,7 miliarde de lei din 2018. „Veniturile din vânzări vor fi sub ni­velul actual din 2018, din cauza im­plementării preţului reglementat la ga­ze naturale şi a scăderii volumelor de vân­zări de gaze naturale, efect parţial com­pensat de creşterea volumelor de vân­zări de energie electrică şi de pro­duse petroliere“, se arată în docu­men­tele companiei, care vor fi supuse AGA din 19 aprilie.

Mai departe, compania se bazează pe un profit net de 3,2 miliarde de lei în 2019, cu 17% mai mic decât cel din 2018.

Ca buget de investiţii, compania de­fi­lează cu 4,16 miliarde de lei, cu 24% mai mic faţă de cel din 2018, lucru care va avea impact direct asupra furni­zo­rilor de echipamente şi servicii pen­tru industria de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO