Energie

Profitul Electrica SA a crescut “aproape natural” cu 30% în primul semestru, la 277 mil. lei, chiar dacă preţurile au coborât cu aproape 4%

Profitul Electrica SA a crescut “aproape natural” cu...

Autor: Carol Dan

14.08.2015, 11:42 972

Distribuitorul şi furnizorul de electricitate Electrica SA a raportat pentru orimul semestru al acestui an un profit net de 277 mil. lei (62,4 mil. euro), cu 30% mai mare faţă de câştigul de 213 mil. lei din primele şase luni ale anului trecut.

„Este de remarcat faptul că, în perioada respectivă, preţul mediu de vânzare a energiei electrice a scăzut cu 3,8%”, potrivit Electrica SA.

Directorul general al companiei spune că acest rezultat „vine aproape natural” şi se datorează restructurărilor, reorganizării unor segmente de business şi a investiţiilor derulate în intervalul ianuarie-iunie.

Veniturile din exploatare ale Electrica SA au urcat în perioada analizată cu 9,5%, la 2,7 mld. lei (613,7 mil. euro), susţinute de partea de furnizare a electricităţii, care reprezintă 64% din venituri. Restul de 36% este aferent operaţiunilor de distribuţie. Electrica SA a avut în primul semestru venituri din furnizarea energiei de 2,1 mld. lei, care au crescut cu 5% faţă de perioada similară a alui 2014. Segmentul de distribuţie a adus companiei venituri de 1,2 mld. lei, înregistrând o creştere cu 7% faţă de primele şase luni ale anului anterior. Investiţiile derulate de companie în reţelele electrice au crescut cu 21% în primul semestru, ajungând la 175 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO