Companii

Eximtur intră în competiţie cu Happy Tour pe rezervări online de bilete de avion

Autor: Mirabela Tiron

20.03.2011, 23:41 77

Agenţia de turism Eximtur din Cluj-Napoca, controlată de familiaMorariu, a lansat un portal de rezervări online, fly.ro, o investiţie ce se va ridica pânăla sfârşitul anului la 120.000 de euro, ca urmare a creşteriicererii pentru cumpărarea de bilete de avion online.

Acest portal va concura în mod direct cu paravion.ro, preluatîn mai anul trecut pentru o sumă estimată la 500.000 de euro decătre fondul spaniol de investiţii GED, în vederea consolidăriiagenţiei de turism Happy Tour.

"Creşterea semnificativă a vânzărilor de bilete de avion online,înregistrată în ultimii doi ani, a determinat necesitateadezvoltării unui brand online. Bazându-ne pe experienţa noastră învânzarea directă a biletelor de avion, pe parteneriatele companieinoastre cu liniile aeriene, sperăm că, în scurt timp, fly.ro se vaimpune în topul primelor trei site-uri de ticketing din România", adeclarat Lucia Morariu, directorul general al agenţiei de turismEximtur, cu afaceri estimate la circa 27,5 mil. euro anultrecut.

Până în prezent, Eximtur a investit 60.000 de euro în realizareaacestui portal, conectat cu unul dintre cele mai mari sisteme derezervări online, amadeus.net.

"Securizarea plăţilor online, conectarea cu sistemeinternaţionale de rezervări, dar şi interfaţa portalului au costat60.000 de euro. Până la sfârşitul anului vom mai investi 60.000 deeuro în dezvoltarea portalului, de la care ne aşteptăm la un profitîn următorii trei ani", au declarat oficialii companiei.

Eximtur se aşteaptă ca lunar să fie rezervate 100 de bilete deavion. Portalul prezintă toate ofertele disponibile în piaţă pentruo călătorie cu avionul pe o anumită rută. La preţul biletului deavion se adaugă o taxă de serviciu, care intră în contul agenţieide turism. De exemplu, dacă un bilet de avion pentru rutaBucureşti-Istanbul este rezervat pe fly.ro la 185 de euro, lapreţul biletului se mai adaugă o taxă de serviciu de 15 euro.Această taxă diferă de la o rută la alta.

fly.ro asigură atât posibilitatea rezervării online a biletelorde avion pe zboruri de linie şi low-cost, cât şi asistenţă sauconsultanţă de specialitate, prin echipa de 20 de angajaţispecializaţi pe ticketing, potrivit oficialilor com­paniei.

Târgul de turism Holiday Market, care a avutloc de pe 17 până pe 20 martie la Palatul Parlamentului şi care aavut peste 100 de expozanţi, a atras 19.000 de vizitatori înprimele trei zile. Oficialii agenţiilor de turism Eximtur şiPrestige Tours au declarat că cererea pentru vacanţe şi-a revenit,pe perioada târgului primind solicitări pentru destinaţiile externeGrecia şi Turcia, dar şi pentru litoralul românesc, în cazulEximtur. "În sfârşit, după ultimii doi ani, au început să iasăghioceii. A trebuit să mai aducem pliante, după ce am rămas fărăcele 20.000 de pliante pentru Turcia şi Grecia în primele zile detârg", a declarat Mircea Vladu, proprietarul agenţiei de turismPrestige Tours.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO