Companii

Forumul de Afaceri Romano-Turc: Economiile Romaniei si Turciei sunt complementare si nu concurentiale

28.05.2010, 18:06 73

Investitorii turci se asteapta ca valoarea schimburilorcomerciale bilaterale intre Turcia si Romania sa creasca puternicanul acesta, dupa ce anul trecut s-au redus cu circa 40%, de la 7,5mld. dolari in 2008 la 4,5 mld. dolari in 2009. "Romania este celmai important partener comercial al Turciei din regiunea Balcanilorsi trebuie sa dezvoltam in special potentialul energetic situristic", a declarat Mustafa Yardimci, presedinte al Bursei deMarfuri Edirne si membru al comitetului executiv al UniuniiCamerelor si Burselor de Marfuri din Turcia, in cadrul Forumului deAfaceri Romano-Turc. "Romania si Turcia trebuie sa apreciezeavantajele reciproce si sa inteleaga ca economiile noastre suntcomplementare si nu concurentiale", a spus si Sadullah Ergin,ministrul de justitie al Turciei.

Turcia este unul dintre cei mai importanti parteneri comercialiai Romaniei, ocupand locul al patrulea in ceea ce priveste volumulde exporturi si pozitia a zecea in privinta importurilor. Inprimele doua luni ale anului, Romania a inregistrat un excedentcomercial in relatia cu Turcia de circa 66 mil. euro, potrivitInstitutului National de Statistica.

Forumul de Afaceri Romano-Turc organizat astazi la Bucurestireuneste, pe langa reprezentanti ai autoritatilor, si o serie deoameni de afaceri din cele doua tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO