Companii

FPS a respins oferta Ceptura pentru Astra

30.10.2000, 00:00 23



Consiliul de Administratie al Fondului Proprietatii de Stat a respins oferta firma Ceptura pentru cele 75% din actiunile celei de-a doua companii de asigurari din Romania, Astra, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, presedintele FPS, Radu Sarbu.

Ceptura a promis investitii de 3.600 mld.lei pe o perioada de 30 de ani, ceea ce i-a oferit cea mai buna pozitie in grila de punctaj a licitatiei, conform Comisiei de negociere din cadrul FPS.

"Dupa Codului Civil, o oferta de cumparare trebuie sa fie determinata si serioasa. FPS a considerat ca oferta firmei Ceptura este serioasa, pentru ca nu exista nici o modalitate legala de a supraveghea respectarea investitiilor asumate de firma", a spus Radu Sarbu, citat de Mediafax.

In replica, reprezentantul Ceptura, Sergio Mollo, spune ca este o hotarare "ilegala". "Vom actiona in justitie FPS daca vom fi anuntati astazi, cand ne intalnim cu reprezentantii sai, ca oferta noastra nu e luata in considerare", a spus Mollo.

"Excluderea noastra din licitatie ar fi nedreapta, pentru ca oferta este perfect legala. In caietul de sarcini nu se mentioneaza nicaieri o limita pentru perioada de investitii angajata",a spus Mollo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO